dissabte, 21 de març de 2009

FON la comunitat WI-FI més gran del mon


Recentment m'he adherit a la comunitat FON , per qui no ho conegui aquesta comunitat té l'objectiu de compartir l'accés a internet de forma gratuïta ...
Que volen ?
doncs bàsicament es tracta de que qualsevol persona que a casa seva tingui accés a internet a través per exemple d'una ADSL ,pugui compartir-la amb la resta de la gent.Així la teva ADSL es convertirà en un HotSpot.
Com es fa ?
Per poder compartir internet necessites un router wi-fi anomenat la FONERA , el qual el connectaràs a la teva ADSL, així la senyal es transmetrà a través de la FONERA a l'exterior de casa teva.
Qui podrà accedir-hi ?
Trobem tres tipus d'usuari que poden tenir accés els anomenats Hot Spot , l'anomenat Alien, el Bill i el Linus. Tots tres s'han de donar d'alta a la pàgina de FON, l'usuari Alien un cop donat d'alta necessitarà comprar passis per poder accedir durant un temps determinat a qualsevol Hot Spot del mon ( a un preu mòdic ). Els altres dos usuaris son aquells que comparteixen internet i que com a premi poden accedir a qualsevol Hot Spot del mon per conectar-se gratuïtament a internet. I a més l'usuari Bill pot obtenir beneficis a través dels usuaris que es conecten al seu HotSpot.
A on puc trobar els HotSpots per conectar-me ?
En tot moment et pots conectar a la pàgina de FON i buscar a través de Google Maps els HotSpots que hi han activats en aquell moment.
Aquí us deixo el mapa del meu HotSpot.

En tot moment pot saber qui s'ha conectat al teu HotSpot, i controles quin ample de banda vols compartir.
Per saber més coses us podeu passar pel bloc de la comunintat FON on trobareu informació actualitzada de tot el xup xup que es mou al voltant de FON.
De moment aquesta es la meva experiència, espero poder viatjar per altres ciutats i probar de conectar-me a un HotSpot i a veure que tal !!

Us deixo un video d'un colega que explica com configurar el router la FONERA i de que va tot això !
Una altre video de com s'ha implamentat FON al barri de Chueca de Madrid, s'han associat amb els comerços i particulars per crear fins a 200 punts de conexió Wi-Fi.Un últim video que m'ha passat l'Ignasi (Thanks man)on explica la nova interfície 2.0 per poder accedir a torrents,pujar videos a YouTube o baixar fato de Megaupload o Rapidshare d'una forma ràpida i directa.

2 comentaris:

ign74 ha dit...

ei.. genial lo de fer-te de fon!.. la veritat és que a més la fonera que trauran ara 2.0 té molt bona pinta!!
http://www.youtube.com/watch?v=mXVBB5sidsM&feature=channel_page
:)

Òscar Mateu ha dit...

Iep, si que està bé això de la fonera, perquè permet democratitzar l'ús d'internet.
Per cert també et felicito per la novs "cara" del blog, m'agrada molt, és més neta i menys agressiva, almenys a mi es l'estil que m'agrada més.
Au endavant amb els blogs de la família Mateu!