dijous, 26 de juny del 2008

Les 10 millors pel.lícules de anime


1. El Castillo en el Cielo (Tenku no Shiro Laputa, 1986). L'aventura de Pazu, un noi que treballa en una ciutat minera, i Shita, una noia que duu una gemma llegendària la qual tothom vol ,ja que qui la tingui se li revelarà el secret que condueix a la illa flotant de Laputa (o Lapuntu en l'edició espanyola, sense comentaris).

2. Nausicaä del Valle del Viento (Kaze no Tani no Nausicaa, 1984). La jove princesa Nausicaa es trobar al bell mig d'un conflicte bèl.lic que podria desembocar en un futur apocal.liptic on la terra ha desarrollat un nou ecosistema compost per un bosc de fongs mortals per els humans. Basada en el manga del propi Hayao Miyazaki, fou la peli que va marcar el naixement de l'estudi Ghibli

3. Detectiu Conan (Totes les pel.lícules en general). Shinichi Kudo es un jove i brillant detectiu de 17 anys , el qual durant una transacció entre dos homes vestits de negre l'enverïnen amb una droga experimental per tal de matar-lo, però en comptes d'això li provoca un efecte rejuvenidor i el cos se li transforma en un nen de 7 anys. A partir d'aquí Shinichi assumeix l'identitat de Conan Edogawa (fen honor a Athur Conan Doyle i Rampo Edogawa)per intentar passar desapercebut i trobar l'antídot que el torni a la normalitat.

4. Mi Vecino Totoro (Tonari no Totoro, 1988). Un professor es trasllada de casa juntament amb les seves dues filles a una casa de camp, mentres la seva dona es recupera d'una tuberculosi en un hospital proper. Una de les històries mes entranyables de Ghibli i el naixement de la icona de l'estudi : Totoro, l'esperit del bosc.

5. El Viaje de Chihiro (Sen to Chihiro no kamikakushi, 2001). Guanyadora el 2002 de l'Òscar a la millor pel.lícula d'animació i també de l'Òs d'Or del Festival Internacional de Cinema de Berlin , Chihiro es una autèntica obra mestra que ens transporta a un mon on diversos deus de tota clase i condició acudeixen a una casa de banys, regentada per la malvada bruixa Yubaba, i en la que la nostra protagonista la Chihiro haurà de treballar per poder sobreviure i salvar als seus pares que s'han transformat en uns porcs. Una fantasia insòlita i seductora.

6. Doraemon (Totes les pel.lícules ). El gat còsmic, un robot que ve del futur per ajudar amb els seus invents màgics en Nobita, un noi molt despistat que porta de corcoll als seus pares.Molt conegut també per la serie que emeten televisions de tot el mon, amb la cançoneta més enganxosa que escoltat mai (som els nens de la terra.....).

7. Nicky, la Aprendiz de Bruja (Majo no Takkyubin, 1989). Una creació mes de Ghibli; les peripècies de Kiki (La versió espanyola van canviar el nom per Nicky,per si de cas !), una petita aprenent de bruixa i el seu camí cap a la maduresa.

8. La Chica que Viaja a Través del Tiempo (Toki wo Kakeru Shoujo, 2006). Makoto nomès desitja divertir-se amb el seus amics Chiaki i Kosuke abans que s'acabi l'institut. Un dia, en Makoto pateix un accident i adquireix un do molt peculiar: es capaç de retrocedir en el temps.Una història divertida i tendre carregada d'enyorança.

9. El Castillo de Cagliostro (Lupin Sansei – Cagliostro no Shiro, 1979). Dirigida per Hayao Miyazaki abans de crear el conegut estudi Ghibli . Aquest llargmetratge es el segon i més aclamat anime del famos lladre de guant blanc Lupin III. Un clàsic entre els clàsics i amb una de les millores persecucions de cotxes de l'anime (segons Steven Spielberg !) .

10. Evangelion 1.0 – You Are (Not) Alone (2007). Una dels molts remakes d' Evangelion, per molts ,la millor serie de mechas de la historia gràcies a la profunditat dels seu personatges, el concepte revolucionar-hi dels robots i un argument ple de misteris. Aquesta es la primera de les quatre noves pelis que formen Rebuild of Evangelion i l'única que s'ha estrenat fins ara.

from Zona Fandom by

Vía | Mision Tokyo