dimecres, 15 d’agost de 2012

Els Nens Medicats dels EUA.


Als Estats Units es diagnostiquen tot tipus de trastorns psiquiàtrics a un nombre creixent de nens. Però és fàcil distingir entre una personalitat peculiar i uns símptomes de malalties mentals diagnosticables ? El reporter Louis Theroux viatja als Estats Units i visita famílies, experts i institucions per esbrinar-ho.


null

El reporter contacta amb alguns dels 4.000 nens que estan inscrits a la Clínica Psiquiàtrica de la Universitat de Pittsburgh. Molts estan diagnosticats de TDA (Trastorn de Dèficit d'Atenció), de TOC (Trastorn Obsessiu Compulsiu) o de bipolaritat, una malaltia caracteritzada per dramàtics canvis d'humor. Per molts, aquest diagnòstic suposa el tractament diari amb drogues psicoactives.

El reportatge ens mostra diversos casos: el de la Kaylee, una nena que mira de passar el seu primer dia sense el tractament preescrit; el del Jack, que té sis anys i s'ha de medicar amb antidepressius a causa del Trastorn Obssesiu Compulsiu que li han diagnosticat, i el del Hugh, de deu anys, que segons els metges té diversos trastorns, entre els quals hi ha Asperger i bipolaritat.

Durant quinze dies, el reporter conviu amb aquestes famílies per comprovar la dificultat de compartir sostre amb aquests nens. Dels actes que observa es desprén que no sempre queda clar si es tracta de manifestacions de nens mentalment malalts o si, simplement, són conseqüència d'un mal comportament. Hi ha actualment una tendència psiquiàtrica a respondre amb una hipermedicació dels nens per pal.liar les ansietats dels pares, que se senten desarmats davant de certes conductes? Estem fent tornar els nens addictes a drogues per medicar aspectes del comportament que abans es consideraven habituals ?


Informació extreta de : http://blogs.tv3.cat/60minuts.php?itemid=46392&catid=1982
http://www.youtube.com/user/ErmmTV/videos?query=Louis+Theroux+