divendres, 17 de setembre de 2010

HBO està rodant Game Of Thrones , L'Hivern s'acosta !!!!!

HBO està rodant una nova serie basada en les novel.les de Game Of Thrones de George R.Martin,una saga que veu en part dels Senyors dels Anells,però que aquí va molt més enllà de la literatura fantàstica,s'endinsa en la llum/foscor dels personatges per crear un univers sòlid ,creïble i inmens, la primera temporada està basada en el primer llibre de la saga A Song of Ice and Fire !

Jo estic llegint la tercera novel·la de la saga,encara hem queda una quarta,i a finals d'anys pots ser sortirà la cinquena part la saga (es preveu que el total de la saga acabi sent 7 llibres...!!)

George R. Martin es o era un guionista de TV de series conegudes com The Twilight Zone 1986, The Beauty and the Beast 1987.

Per cert George R Martin està col·laborant amb HBO en el rodatge de la serie.
Els llibres estan estructurats com un guió de TV,no hi ha un personatge principal que porti el pes de la narració,sinó que cada part del llibre (n'hi ha desenes)la narració la porta un personatge en concret,en comptes de tenir capítols numerats,aquestes parts porten el nom del personatge.
Des de el meu punt de vista es un encert ,primer perquè es molt més fàcil de recordar les desenes de personatges que surten en les milers de pàgines de la saga (cada llibre té de 800 a + 1000 pàgines )i segon tens una perspectiva molt més rica i amplia de l'univers de Game Of Thrones.

Ara s'entén que una gran productora de series com HBO hagi fet el pas de portar-la a la petita pantalla,l'estructura dels llibres ajuden a fer el pas,cosa que seria molt més difícil de portar al cinema,es necessitarien varies pel·lícules i mai es podria arribar a una profunditat dels personatges que es necessària per poder gaudir en plenitud de la saga !

Haurem d'esperar fins el 2011 per poder gaudir de Game Of Thrones,mentrestant seguiré gaudint de la lectura de la llarga saga !
Gràcies George R Martin !!!Game Of Thrones "Winter Is Coming" Tease (HBO)

Game Of Thrones: Behind The Scenes Featurette (HBO)


Game Of Thrones Official "Raven" Tease (HBO)