divendres, 9 de gener del 2009

The Wire -això si que es una serie de veritat

Aquest nadal m'he regalat les dos primeres temporades de la serie The Wire (Bajo escucha).

Qui no la conegui us diré que es una de les millors series fetes sobre policies i segons experts en ficció televisiva i espectadors es parla d'una de les millors series de la història de la TV (glups deu n'hi do).
Be jo ja he vist la primera temporada i m'ha entusiasmat. D'entrada es la típica serie americana molt ben feta (res de Cor de la ciutat o Vents del Pla ...etc) es real tal cual ..tot i que parla d'una societat en la qual jo no visc i per tan des de la distància podria afirmar que el que explica es verdader.
La serie es centra a la ciutat de Baltimore i gira a l'entorn de tres peçes bàsiques , la policia, el narcotrafic, i la clase política, i totes les diverses formes que tenen aquestes tres potes per associar-se ... tal i com explica el suplement de TV de la Vanguardia del passat mes de desembre (setmana del 6 al 12 de desembre)

" Vistes en conjunt les temporades de The Wire son com 5 toms d'una novel.la de caire dramàtic superpoblat de personatges i ple de petites històries i de grans històries.Per això s'ha escrit tan i tan bé d'aquesta serie: perqué supera el gènere policiac i es converteix en un retrat de diferentes esferes de la vida d'una ciutat moderna, com Baltimore."

El 80 % dels actors son negres, i molts son amateurs , l'actor principal es en Dominic West (l'hem pogut veure a 300 i la Sonrisa de Mona Lisa), que encarna un agent de policia anomenat Mc Nulty (sempre ficant el dit a la llaga, peti qui peti).

Per cert la serie esta produïda per HBO (A dos metros bajo tierra, Los soprano..) un segell de garantia de la qualitat de la serie (de fet HBO va deixar via lliure als creadors de la serie per tal de fer un producte el més autèntic possible).Els creadors de la series son David Simon ex periodista del diari Baltimore Sun i Ed Burns ex policia d'homicidis i ex professor d'escola.


Aqui us deixo l'entrada de Wikipedia sobre The Wire.

" The Wire (Bajo Escucha en España) es una serie de televisión norteamericana cuya historia se desarrolla en Baltimore, Maryland. Creada por el escritor/productor David Simon. The Wire suma 60 episodios a lo largo de 5 temporadas. El primer episodio se emitió el 2 de junio de 2002 y el último el 9 de marzo de 2008.

The Wire trata de ser una visión realista de la vida de Baltimore, especialmente centrado en el tráfico de drogas. Muchos de sus personajes (políticos, traficantes, etc.) se basan en personajes reales de Baltimore y varios actores secundarios son amateurs que interpretan sus propios personajes.

Toda las temporadas están centradas en algún aspecto diferente de la ciudad de Baltimore. El tema de la primera temporada se centra en las luchas entre la policía y las bandas de narcotraficantes en el distrito oeste de la ciudad, visto desde ambos puntos de vista. La segunda temporada se centra en su puerto, la tercera temporada se centra en sus políticos, la cuarta se centra en el sistema educativo y la quinta temporada , y última, trata sobre los medios de comunicación de dicha ciudad.

En España la serie es emitida por el canal de pago TNT "

Us deixo un video de la primera temporada !